Müller György
Tagok listája GALÉRIA
FOTO NATURA - TERMÉSZETFOTÓSOK EGYESÜLETE

Postacím:

1201 Budapest, Frangepán u. 47.

Telefon:

284-7983, 06 20 470-1060

E-mail:

gyfotohaber@gmail.com

1955-ben Budapesten láttam meg a napvilágot. Már kora gyermekkoromban érdekeltek a természetről szóló filmek, könyvek, aminek a megnézése, elolvasása néha a tanulás rovására ment. Talán ezek határozták meg a későbbieket is. A fotózás alapjaival a középiskolában ismerkedtem meg.

Az első saját fényképezőgépemet 1973 tavaszán vásároltam (SZMENA 8M), s azzal autodidakta módon kezdtem fotózgatni. A következő évben kaptam a szüleimtől egy ZENIT B-t, vakut, nagylátószögű objektívet.

Először csak a közvetlen környezetemben kerestem a fotótémákat. Ma már konkrét, megadott helyekre is elmegyek, ha az időm engedi.

Nagy hatással voltak rám Fekete István regényei, Homoki-Nagy István filmjei, később David Attenborough, Gerald Durell, Konrad Lorenz, Jacques Cousteau, hogy csak a nagyobbakat említsem a teljesség igénye nélkül. Több fotóklubnak is tagja voltam az évek folyamán (Nimród, Madome, Reflex, Budai Fotókör).

Jelenleg a FOTO NATURA egyesület tagja vagyok. Hazai és külföldi pályázatokon, kiállításokon többkevesebb sikerrel részt veszek. Két egyéni kiállításom volt társszerzőkkel. Természettudományos újságokban jelennek meg fotóim (Süni, Vadon, Élővilág, Búvár, Természet). Főleg a makró- és mikróvilág érdekességeit szeretem, illetve szeretném megörökíteni.

Jelenlegi felszerelésem: NIKON F90x gépváz, F:3,5-4,5 28-85, F:2,8 80-200 mm-es Nikkor zoomok, F:2,8 105 Sigma makró, SB 28 vaku, és még sok egyéb hasznos tartozék, ami segíti a "kép" megszületését. Általában Fuji Velvia filmre dolgozom.


VISSZA VISSZA A TETEJÉRE