Réti Zoltán
Tagok listája GALÉRIA
FOTO NATURA - TERMÉSZETFOTÓSOK EGYESÜLETE

E-mail:

taubau@axelero.hu

1955-ben születtem Budepesten. Végzettségemet tekintve építőipari diplomával rendelkezem. Most is szakmámban dolgozom, a fényképezést hobbyként űzöm. Bár, ha Magyarországon meg lehetne élni a természetfényképezésből, biztosan ezt választanám.

A természet szeretete és tisztelete, a megismerés vágyával ötvöződve automatikusan vezetett a pillanatok szépségének megörökítéséhez. Ma szívesebben fényképezem a természet gyönyörű, ritka és izgalmas pillanatait, mint elvonatkoztatott képi talányokat. Így a felvételek szinte zsákmányként kerülnek birtokomba, de igazi örömet az ad, ha megjelenítve másoknak is esztétikai élményt nyújtanak.

Első fotós egyesületem a Nimród fotóklub volt, melynek 1982 óta voltam tagja. Az igazi aktív fotós tevékenységet az 1992-es esztendő hozta meg, amikor a FOTO NATURA Egyesület alapító tagjaként rendszeresen kezdtem fényképeket alkotni. Azóta több kiállításra pályáztam eredményesen.

Legbüszkébb a MAFOSZ Szalonokon elfogadott képeimre és az "Év természetfotósa ' 95" fotópályázaton elért I. díjra vagyok. A csoportos kiállításokon kívül eddig már 5 helyszínen volt egyéni kiállításom.

Fényképfelvételeimet mindig nagy gondossággal készítem. Ma már kizárólag Canon felszereléssel dolgozom, elsősorban Fuji diafilmre.

Alapelvem, hogy bármilyen természeti környezetbe is kerüljek, ottlétemnek a helyszínen semminemű nyoma ne maradjon. Reményem és célom, hogy képeim úgy örökítsék meg e gyönyörű világot, hogy az a kultúra és az ismeretterjesztés részeként unokáinknak is élményt jelenthessen.


VISSZA VISSZA A TETEJÉRE