Gulyás Gábor
Tagok listája GALÉRIA
FOTO NATURA - TERMÉSZETFOTÓSOK EGYESÜLETE

Kölyökkoromban Diósgyőrön laktam, és sokat csavarogtam a Bükkben, lehetőleg turistaútra keresztben, csendben, erdészeti ösvényeken, cserkész utakon, leginkább a fennsíkon, de akkor még nem volt fényképezőgépem. 29 évesen került a tulajdonomba első gépem egy Fed2, majd mások. Főleg úti és tájfotókat készítettem. Csak 1994-es nyugdíjba menetelem után ismertem meg a természetfotózás igazi különlegességét és kezdtem érdeklődni iránta.
2004 őszén "Vizek - virágok" címmel, majd 2005-be a tátrai tájakról és a fenyvesek katasztrófájáról, 2007-ben pedig megint virágokról volt önálló képkiállításom a budai Alma Galériában, legutóbb pedig a Korányi Frigyes Kollégium pincegalériájában "Vadvirágok" címmel.

A 2005-ös évben hozzájutottam egy 105/2,8-as Sigma macro objektívhez. Kezdem kitanulni a macro lehetőségeit. "Zummolni" nem lehet, de cserébe igen kicsi tárgyakról is éles felvételek készíthetők vele. Ezt a tulajdonságot igyekszem felhasználni néhány jelentéktelennek tűnő virágocska apró titkának, szépségének megismertetésére. Újabb felvételeim többsége a szabadban, vadvirágokról készült.
A felvételeket Budán, az Ördögormon, Csillebércen, Sasadon, Budaörsön, illetve Nagymaroson, Solymáron, Ráckevén, valamint a Magas Tátrában, a Csorba-tó környékén és a Dunajecnél készítettem.


VISSZA VISSZA A TETEJÉRE