Cseterki Imre (1953 - 2017)
Tagok listája GALÉRIA
FOTO NATURA - TERMÉSZETFOTÓSOK EGYESÜLETE

Postacím:

www.imrecseterki.hu

A természet tiszteletét, és persze sok vadászati praktikát is, apámtól tanultam meg már egészen kicsi gyermekkoromban. 1973-ban került a kezembe először egy egyszerű fényképezőgép, hogy az apám mellett átélt élményeket dokumentáljam. Ezt mérsékelt sikerrel végeztem ugyan, de a szülők mindvégig támogatták törekvéseimet.
Első komoly gépem nekem is a Zenit Fotopuska volt, de idővel egyre mélyebbre és mélyebbre ástam magam a fényképezés tudományába.
Alkalmam volt többször együtt fotózni Nagygyörgy Sándorral, akitől megtanultam, hogy egy jó felvételt készíteni egy vadon élő állatról sokkal nagyobb kihívás, mint azt terítékre hozni egy vadászaton.
A digitális technika megjelenése egy teljesen új világot nyitott ki és én vállaltam az új kihívást, hogy mindent újra tanuljak a fotózásról és labormunkákról. Ma élvezettel csinálom és keresem az új alkalmakat, hogy megörökíthessem a természet eddig nem látott pillanatait.
A hosszú évek során alkalmam volt ellátogatni és megcsodálni számos afrikai, észak és dél-amerikai, ázsiai és európai ország vadvilágát, de természetesen a szívemhez a legközelebb Magyarország áll, amely még ma is igazi paradicsoma bármelyik elhívatott természetfotósnak.


VISSZA VISSZA A TETEJÉRE