Kovács Zoltán Pál
Tagok listája GALÉRIA
FOTO NATURA - TERMÉSZETFOTÓSOK EGYESÜLETE

Postacím:

2500 Esztergom, Sugár út 5/b

Telefon:

+36-20/828-92-72

E-mail:

koho2005@t-online.hu

Esztergomban élek, biológiát, földrajzot, kémiát tanítok Pilisjászfalun, a Dózsa György Általános Iskolában.
A kilencvenes évek elején vásároltam egy ZENIT-gépet a szegedi jugó-piacon, s ezzel szerettem meg igazán a fényképeket és a fényképezést. Természetfotós érdeklődésem biológiai tanulmányaimhoz köthető. Először a főiskolán, egyetemen tanult növényeket, állatokat fényképezgettem, majd diákkorom kedveltjeit, a nappali lepkéket. Korábban sokat jártam lepkehálóval a határt, jobbára egyedül. Mai fő témáim is elsősorban makró-jellegűek; a környék hegyoldalainak kaszálói valóságos paradicsom számomra.
Egyre több időt töltök viszont gyermekeim révén a portréfotózással mind otthon, mind pedig iskolámban. Jászfalun van egy fotószakköröm, tagjai inkább felső tagozatos diákokból áll, akikkel rendszeresen rendezek kiállítást az iskola Dísztermében. Többször vettünk már részt a MAFOSZ Országos Diákfotós Pályázatán. Idén (2007) sikerült egy előkelő negyedik helyezést is elérnünk.
Az Egyesületnek 1999 óta vagyok tagja.
A fentebb említett ZENIT-em mellé csakhamar szereztem egy Minoltát is (Maxxum 400 si). Ehhez három optikát használok, de leginkább egy Vivitar 3,5/100-as makrót. Portrézáshoz leggyakrabban a digitális jön szóba. Ez nálam a Nikon E-8800. A határban tanulmányfotók készítésére ideális.
Szeretem az ellenfényben tündöklő leveleket, az önmagukba feledten táplálkozó rovarokat és a leshelyen, a kivárás minden földi gondot feledtető varázsát.


VISSZA VISSZA A TETEJÉRE